Mijn Vader

Mijn Vader In mijn jeugd was er nog waardering voor de boer en zijn vakmanschap. Mijn vader won door zijn manier van verzorgen en voeden van de dieren veel prijzen. Mede hierdoor waren zijn dieren zeer gewild bij de slagers in de wijde omgeving. In die tijd was het gewoon dat de slagerij rechtstreeks bij de boer ging kopen. 
 
“Soms werd het dier vol trots getoond zodat de klanten konden zien wat een kwaliteitsvlees de slager verkocht” 

Het dier had een goed leven gehad. Boer en slager waren trots op het prachtige resultaat en de consument genoot van een heerlijk stukje vlees.
 
Het doet mij dan ook pijn dat wij als dierverzorgers vandaag de dag soms worden weggezet als misdadigers voor het vlees dat wij met heel veel zorg, aandacht en liefde produceren.
 
Ik durf te stellen dat de Nederlandse boeren weten hoe met dieren om te gaan en wereldwijd het beste stukje vlees kunnen produceren waar een ieder met een veilig gevoel van kan genieten.
 
Annie van Dam-Kastelein
 

Meer blogs

Bloemensalademix.

Vandaag bloemenplukken  in mijn tuin, niet alleen voor op de tafel maar ook voor in mijn droogmachine.
zo maak ik een heerlijke gedroogde bloemen, kruidenmix waar ik een salade mee op kan fleuren.

Lees meer

Meer blogs

Mijn moeder als bron van inspiratie

Ik wil je graag meenemen op een reis terug in de tijd. Naar een reis in blind vertrouwen in gezond en puur eten. Waarbij ik hoop dat je, als je na het lezen van dit verhaal jouw ogen even sluit, ook jouw fijne herinnering aan dat gevoel van blind vertrouwen kunt oproepen.

Lees meer