Mijn Vader

Mijn Vader In mijn jeugd was er nog waardering voor de boer en zijn vakmanschap. Mijn vader won door zijn manier van verzorgen en voeden van de dieren veel prijzen. Mede hierdoor waren zijn dieren zeer gewild bij de slagers in de wijde omgeving. In die tijd was het gewoon dat de slagerij rechtstreeks bij de boer ging kopen. 
 
“Soms werd het dier vol trots getoond zodat de klanten konden zien wat een kwaliteitsvlees de slager verkocht” 

Het dier had een goed leven gehad. Boer en slager waren trots op het prachtige resultaat en de consument genoot van een heerlijk stukje vlees.
 
Het doet mij dan ook pijn dat wij als dierverzorgers vandaag de dag soms worden weggezet als misdadigers voor het vlees dat wij met heel veel zorg, aandacht en liefde produceren.
 
Ik durf te stellen dat de Nederlandse boeren weten hoe met dieren om te gaan en wereldwijd het beste stukje vlees kunnen produceren waar een ieder met een veilig gevoel van kan genieten.
 
Annie van Dam-Kastelein
 

Meer blogs

Kookvlog #6: Moederdagfudge

Speciaal voor moederdag! Ik maakt vandaag overheerlijke moederdagfudge! Heerlijk voor bij een kopje koffie of thee.

Lees meer

Kookvlog #5: Kalfsschnitzel

Vandaag maak ik een lekker stukje kalfsschnitzel!

Lees meer

Kookvlog #2: Zelfgemaakte Granola

Annie maakt vandaag overheerlijke zelfgemaakte Granola! We hebben nu ook een aanbieding! Een pot Granola met een potje bloemenhoning voor maar 10 euro!

Lees meer

Kookvlog #1: Gehaktbrood van kalfsvlees

Alle ingrediënten komen van de eigen boerderij. Van het kookboek zijn inmiddels al een paar duizend exemplaren verkocht, in verschillende talen. Logisch want de lekkere recepten zijn toegankelijk voor iedereen en dankzij de duidelijke uitleg kan iedere thuiskok direct aan de slag.

Lees meer